De laatste maanden zijn de aanbieders van producten met de naam Raspberry Ketone erin enorm toegenomen. Om u als klant een inzage te geven in de wereld van voedingssupplementen hebben we een aantal zaken op een rijtje gezet die u waarschijnlijk nog niet wist, maar die wel van belang zijn of u een product koopt dat werkt of niet.

Voedingssupplementen.
Loop een willekeurige gezondheidswinkel binnen en er staan 500 voedingssupplementen in de schappen. Toets op internet een willekeurig product in en u krijgt meer dan 50 aanbieders van ‘hetzelfde’ product. Toch zitten er veel verschillen in de werking, concentraties en samenstellingen van deze voedingssupplementen en wij leggen u uit hoe simpel het eigenlijk is.

Raspberry Ketone is een afslankproduct dat de laatste maanden enorm veel publiciteit heeft gekregen op TV en internet. Er zijn dan ook in korte tijd meer aanbieders en verdelers gekomen die Raspberry Ketone aanbieden via een fysieke winkel of het internet. Toch zitten er grote verschillen in de producten die voor u hetzelfde lijken omdat ze dezelfde naam bevatten. Wat is er nou anders aan onze Raspberry Ketone en die van een andere verdeler? Eigenlijk gaat het maar om één factor en dat is de concentratie van het extract/ingrediënt waar het product uit bestaat.

Concentratie van het extract/ingredient.
Zoals bekend zijn het de Ketonen die uit de frambozen gewonnen worden en verwerkt worden in een capsule de actieve factor waarom Raspberry Ketone zo goed werkt. Wij gebruiken standaard, voor al onze producten, een minimale concentratie van 15:1. Dit betekent dat wij 15 kg Ketonen inkopen om 1kg werkzame stof te maken. Die werkzame stof verwerken wij in een capsule die uiteindelijk als eindproduct naar u toe komt.

Er zijn ook verdelers die werken met lagere concentraties. Zo kan een verdeler er zelf voor kiezen om bijvoorbeeld maar 4 kg Ketonen in te kopen om daar 1 kg werkzame stof van te maken. U begrijpt zelf wel dat in dit geval ons product, waarin 15 kg Ketonen verwerk zit een betere werking heeft dan het product van de verdeler dat maar 4kg gebruikt heeft.

Geen verplichte meldingsplicht.
Het lastige van dit verhaal zit hem vervolgens in het volgende; Bedrijven, leveranciers en verdelers zijn niet verplicht om de concentratie van het ingrediënt te vermelden op hun productverpakking. Zo kunt u dus nooit zien wat de exacte concentratie is van het product dat u koopt. Vraag dus gerust aan het bedrijf waar u uw voedingssupplement koopt wat de concentratie van het ingrediënt is dat verwerkt zit in het product.

Uiteindelijk bepaald de concentratie van een ingrediënt hoe goed of hoe slecht uw product werkt. Heeft u meer vragen over dit inhoudelijke verhaal dan kunt u ons altijd mailen of contact opnemen met de live chat.